تاریخ انتشار: 23 فروردين 96 | بازدید: 1980 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تغذیه در 8 تا 9 ماهگی (پایان هفت ماهگی تا پایان نه ماهگی)



تغذیه در 8تا 9 ماهگی

(پایان هفت ماهگی تا پایان نه ماهگی)

کلیات:

در این زمان زرده تخم مرغ ، جگر، ماست ، پنیر پاستوریزه کم نمک ، خرما ، میوه و آب میوه به رژیم غذایی شیرخوار اضافه میشود .

اواخر هشت ماهگی زمان استفاده از غذای انگشتی است و به غلظت سوپ شیرخوار اضافه میشود

دفعات تغذیه سه بار در روز است و در صورت میل یک یا دو میان وعده نیز اضافه میشود . مقدار غذا ده قاشق مربا خوری در هر وعده است و تا پایان ماه هشتم میتوان ان را به 15 قاشق در هر وعده رساند و در صورتی که کودک چاق نباشد میتوان غذا را به بیست قاشق در هروعده رساند





دو هفته اول ماه هشتم :

·         ضمن ادامه برنامه قبلبی ، زرده تخم مرغ به رژیم غذایی شیرخوار اضافه شده دفعات تغذیه او به 5 بار در روز میرسد

·         تخم مرغ پس از شستن در یک قابلمه کوچک20 دقیقه درآب جوشیده شود تا کاملا سفت شود سپس زرده تخم مرغ با کمی آب جوشیدهیا شیرمادر نرم شده و به شیرخوار داده شود ، به این ترتیب که هرروز صبح همراه با فرنی زرده تخم مرغ بتدریج اضافه میشود تا ظرف 10 روز به اندازه یک زرده کامل برسد . از آن به بعد یا هرروز نصف زرده تخم مرغ را همراه با 3 قاشق مربا خوری فرنی یا حریره به کودک میدهند یا یک روز در میان یک زرده تخم مرغ کامل به او داده و روز بعد 5 تا 6 قاشق مربا خوری فرنی یا حریره بادام داده میشود .

·         مصرف تخم مرغ بصورت عسلی توصیه نمیشود ولی میتوان زرده تخم مرغ را بصورت نیمرو در روغن داغ ریخت و تا زمان سفت شدن آن را بهم زد

·         اگر کودک از خوردن زرده تخم مرغ سفت امتناع کند میتوان آنرا در سوپ رنده نمود و یا آنرا در کمی شیر رنده کرد و در کره و روغن گرم ریخت

·         در صوت بروز حساسیت میتوان از زرده تخم مرغ تا یکسال و از سفیده آن تا هجده ماهگی استفاده کرد



دو هفته اول ماه هشتم :

·         ضمن ادامه برنامه قبلبی ، زرده تخم مرغ به رژیم غذایی شیرخوار اضافه شده دفعات تغذیه او به 5 بار در روز میرسد

·         تخم مرغ پس از شستن در یک قابلمه کوچک20 دقیقه درآب جوشیده شود تا کاملا سفت شود سپس زرده تخم مرغ با کمی آب جوشیدهیا شیرمادر نرم شده و به شیرخوار داده شود ، به این ترتیب که هرروز صبح همراه با فرنی زرده تخم مرغ بتدریج اضافه میشود تا ظرف 10 روز به اندازه یک زرده کامل برسد . از آن به بعد یا هرروز نصف زرده تخم مرغ را همراه با 3 قاشق مربا خوری فرنی یا حریره به کودک میدهند یا یک روز در میان یک زرده تخم مرغ کامل به او داده و روز بعد 5 تا 6 قاشق مربا خوری فرنی یا حریره بادام داده میشود .

·         مصرف تخم مرغ بصورت عسلی توصیه نمیشود ولی میتوان زرده تخم مرغ را بصورت نیمرو در روغن داغ ریخت و تا زمان سفت شدن آن را بهم زد

·         اگر کودک از خوردن زرده تخم مرغ سفت امتناع کند میتوان آنرا در سوپ رنده نمود و یا آنرا در کمی شیر رنده کرد و در کره و روغن گرم ریخت

·         در صوت بروز حساسیت میتوان از زرده تخم مرغ تا یکسال و از سفیده آن تا هجده ماهگی استفاده کرد






در این زمان میتوان بتدریج از سبزی های نشاسته ای مثل سیب زمینی ، کدو حلوایی و نخود فرنگی نیز به فاصله هر 3 روز به سوپ اضافه کرد ضمنا غلظت سوپ باید به اندازه حلیم باشد .

·         سیب زمینی باید اول کاملا پخته شود و پوست آن جدا شود و بعد به محتویات سوپ اضافه شود . یک سیب زمینی متوسط برای سوپ تمام روز کافیست ضمنا قسمتهای سبز آن جدا شود

·         یک تکه کدوی حلوایی (یک قوطی کبریت ) برای سوپ تمام روز کافیست

·         سه روز پس از اضافه کردن یک نوع سبزی میتوان گوجه فرنگی نیز اضافه کرد

·         پس از سوپ ظهر و شب میتوان یک تا چند قاشق مربا خوری ماست هم به کودک داد .

·         برای ثنوع بیشتر میتوان پنیر پاستوریزه کم نمک را ریز کرد و به سوپ اضافه نمود

·         بعد از غذا میتوان رطب یا خرمای بدن هسته و پوست به کودک داد






دو هفته دوم ماه هشتم :

  • دراین زمان برای تنوع بخشیدن به غذای کودک باید هر چند روز یکبار مواد تشکیل دهنده سوپ را تغییر داد
  • هر سه روز یکبار میتوان جو ، بلغور ، گندم و رشته فرنگی را که قبلا نرم و پخته شده است به اندازه یک قاشق مربا خوری به سوپ اضافه نمود . پس از اضافه نمودن این مواد بهتر است به اندازه یک قاشق مربا خوری کره یا روغن زیتون بدون بو یا با بو به سوپ اضافه نمود . افزودن این مواد بخصوص در شیر خوارانی که رشد کافی ندارند به رشد آنها کمک میکند .
  • در این دو هفته پوره سبزیجات نشاسته ای نیز به برنامه غذایی کودک اضافه میشود
  • پوره سیب زمینی : یک سیب زمینی متوسط شسته شده با پوست پخته شود و پس از پخته شدن پوست آن را جدا نموده همراه با یک قاشق مربا خوری کره یا روغن مایع یا روغن زیتون نرم کرده کم کم با شیر مادر یا شیر خشک آماده شده را به آن اضافه کرده تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد.
  • پوره هویج : پوره هویج هم مثل پوره سیب زمینی تهیه میشود ، با این تفاوت که اول یک هویج متوسطرا کاملا شسته و پوست کنده با آب پخته و بعد کره و روغن و شیر نیز به آن اضافه میگردد 








غذاهای انگشتی:

  • مصرف آن در اواخر هشت ماهگی توصیه میگردد
  • باعث تشویق کودک به جویدن و تغذیه توسط خوداو میگردد
  • تکه های کوچک هویج ، سیب زمینی ، کرفس ، نخود فرنگی ، باقلا سبز ، عدس ، تکه های گوشت بدون چربی یا کوفته قلقلی که کاملا پخته شده باشد . برای ندم کردن آنها میتوان از کره یا خامه استفاده نمود
  • تکه هایی از میوه رسیده و سالم فصل مانند سیب ، هلو ، طالبی ، گرمک و گلابی و موز هم مناسبند
  • تکه هایی از نان ترجیحا نان سنگک و ماکارومی پخته و بیسکویت ساده پیشنهاد میگردد
  • در هنگام صرف این غذاها توسط کودک حضود مادر الزامی است
  •  


ماه نهم (دو هفته اول ) :

  • در این زمان میتوان حبوبات را نیز به سوپ شیرخوار اضافه کرد و معمولا از عدس و ماش که هضم آسان تری دارند شروع میشود
  • در صورت امکان میتوان جوانه عدس یا ماش یا گندم را به محتویات سوپ اضافه کرد (بهتر است )
  • سایر حبوبات مثل لوبیا چیتی ، لوبیا قرمز و چشم بلبلی و سفید بهتر است ابتدا آنها را خیس کرده ، پوستشان را جدا نموده و بعد از پختن به سوپ اضافه نمود .
  • هر سه روز یکبار میتوان نوع حبوبات را تغییر داد .
  • در صورت استفاده از آرد حبوبات یک قاشق مربا خوری سر صاف کافی است
  • اضافه نمودن کره یا روغن مایع یا روغن زیتون به سوپ (یک قاشق مربا خوری ) برای شیرخوارانی که خوب وزن نمیگیرند مجددا توصیه میشود
  • برای افزایش تنوع و کیفیت غذایی کودک میتوان پنیر پاستوریزه کم نمک را ریز یا رنده نموده به سوپ کودک اضافه نمود .
محتویات غذای کمکی شیرخوار را باید با پشت قاشق یا گوشت کوب نرم و له کرد و برای این منظور هرگز نباید از مخلوط کن استفاده کرد .



دو هفته دوم ماه نهم :



  • در این دو هفته میوه به صورت آب میوه تازه و تهیه شده در منزل و از میو ه های فصل و اول به مقدار یک قاشق مربا خوری در روز همراه با یک قاشق مربا خوری آّب سالم و ساده شروع و کم کم به 6 قاشق مربا خوری آّب میوه خالص میرسد . آب میوه رامیتوان بعد از فرنی یا حریره ساعت 10 صبح داد .
  • علاوه بر پوره سبزی میتوان به کودک میوه های رسیده و نرم مانند سیب ، هلو ، زردآلو ، انبه ، گرمک ، طالبی ، آلو، هندوانه و موز سالم و رسیده را بتدریج به رژیم غذایی کودک اضافه کرد.




نکات مهم تغذیه ای در سن 8 تا 9 ماهگی :

·         در سن 7 ماهگی حرکات شبیه حرکات چرخشی جویدن بالغین شروع میشود ودر ماههای بعد افزایش مییابد .

·         در سن 8 ماهگی کودک میتواند از زبان خود استفاده کند و در نتیجه غذاهای نرم شده که تکه های کوچکی دارند را میتوان به کودک داد.

·         در 9 ماهگی شیرخوار برای گرفتن قاشق تلاش میکند .

·         اگر برای تغذیه کودک روی زمین مینشینید میتوان کودک را روی یک سفره نایلونی گذاشت و یک پیش بند هم برایش تهیه نمود

·         میتوان در حین غذا دادن به کودک یک قاشق هم به او بدهید که مشغول باشد .اگر کودک دست خود را داخل سوپ کند و یا زیر قاشق بزند او را تنبیه نکنید .

·         در صورتیکه کودک سر خود را برگرداند و یا لبهای خود را ببندد و قاشق را پس بزند ، در ان لحظه از غذا خوردن امتناع کرده ، غذا دادن را قطع کرده دوباره پس از چند لحظه شروع کنید






برگرفته از :







تغذیه در 8 تا 9 ماهگی (پایان هفت ماهگی تا پایان نه ماهگی)
برچسب ها:

مطالب مرتبط