×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 4 فروردين 94 | بازدید: 1520 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

زنان باردار 2 برابر سایرین به ید نیاز دارند

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر فریدون عزیزی در حاشیه دهمین کنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در زمان بارداری فعالیت غده تیروئید افزایش می یابد و همچنین هورمون هایی که از جفت ترشح می شود، با تحریک این غده، سبب افزایش بیشتر فعالیت آن می شود.

وی افزود: بنابراین نیاز زن باردار به تولید هورمون های تیروئید بیشتر می شود و از آنجایی که بخش عمده هورمون های تیروئید را ید تشکیل می دهد، اگر ید به اندازه کافی در بدن نباشد، هورمون تیروئید به اندازه و کیفیت مناسب تولید نمی شود.

عزیزی ادامه داد: در زمان شیردهی نیز مقداری از ید از طریق شیر مادر دفع می شود بنابراین باید زن باردار یا شیرده دو برابر بیشتر ید دریافت کند.

رییس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم گفت: نیاز زنان باردار به دریافت ید با مصرف نمک یددار تامین نمی شود و تصور اینکه مصرف نمک یددار به تنهایی می تواند این نیاز را برطرف کند، اشتباه است.

عزیزی ادامه داد: از این رو به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرده ایم در قرص هایی که به عنوان قرص های تقویتی برای زنان باردار و شیرده تجویز می شود، 150 میکروگرم ید اضافه شود.

وی با بیان اینکه میزان ید نمک های یدار کاهش یافته است و حتی برخی نمک ها فاقد ید هستند، خواستار نظارت بیشتر مسوولان در این زمینه شد.

عزیزی یادآور شد: نتایج تحقیقات صورت گرفته در استان های کشور نشان می دهد که در هفت استان کشور از جمله تهران و به ویژه در جنوب تهران کمبود شدید ید وجود دارد.

وی گفت: حدود 23 سال پیش اقدامات گسترده ای در سطح کشور برای یددار کردن نمک ها و رفع نیاز مردم به این ماده صورت گرفت و با موفقیت زیادی همراه بود اما به تدریج به دلیل نبود نظارت های کافی این روند با مشکلاتی روبه رو شده است.

رییس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم در مورد عامل افزایش دیابت در ایران نیز توضیح داد: مهمترین عامل افزایش دیابت در سال های اخیر در ایران، کم تحرکی، چاقی و رژیم غذایی نامناسب بوده است.

عزیزی اظهار کرد: در کشورهایی که متوسط وزن افراد آن بیشتر است، میزان ابتلا به دیابت بیشتر اما در کشورهای درحال توسعه که وزن جامعه طبیعی یا کمتر از حد طبیعی است، میزان ابتلا به دیابت کمتر است.

وی با بیان اینکه نوع تغذیه نیز در ابتلا به دیابت بسیار تاثیرگذار است، افزود: غذاهای دارای کالری و چربی زیاد، نیز جزو عوامل خطرزای دیابت هستند.

عزیزی در مورد فشار خون و مصرف دخانیات نیز اظهار کرد: این عوامل نیز در بروز دیابت تاثیرگذار هستند اما به عنوان عامل مهم و عمده آن به شمار نمی روند.
زنان باردار 2 برابر سایرین به ید نیاز دارند

مطالب مرتبط