تاریخ انتشار: 4 آبان 94 | بازدید: 1343 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

توصیه های تغذیه ای در سنگ های کلیوی



1-مصرف مایعات فراوان نقش مهمی در درمان و پیشگیری از ایجاد سنگهای ادراری را تشکیل می دهند مصرف روزانه 3-5/2 لیتر مایعات که منجر به تولید دو لیتر ادرار شود با رقیق سازی ادرار احتمال تشکیل سنگ را کاهش می دهد.

2- شایعترین سنگهای ادراری سنگ های کلیسمی هستند. محدودیت منطقی و نه بیش از حد مصرف کلسیم ( روزانه حداکثر 600 میلی گرم) در جلوگیری از ایجاد سنگها موثر است . لبنیات منبع اصلی کلسیم خوراکی هستند.

3- در مورد سنگ های اسید اوریکی ادرار- از مصرف جگر˛دل˛قلوه˛ماهی ساردین˛ عصاره گوشت و آبگوشت ˛مغز˛ماهی کولی و لوزالمعده خودداری شود و مصرف گوشت قرمز ˛ ماهی و ماکیان و سوپ گوشت نیز محدود شود.

4- اگزالات بخشی از ترکیب سنگ های کلیسمی را تشکیل می دهد در مورد سنگ های حاوی اگزلات باید مصرف آجیل˛شکلات˛چای˛مرکبات˛ ریواس و اسفناج محدود شود علاوه بر این کمبود ویتامین های

و منیزیم هم میتواند به ایجاد سنگ های اگزلاتی منجر شود.B₂ ˛ B₆

5- برای پیشگیری از ایجاد سنگهای سیتسینی باید علاوه به مایعات فراوان ˛ ادرار را نیز قلیایی کرد (مصرف جوش شیرین)

6- مصرف پروتئینهای حیوانی بویژه گوشت و تخم مرغ باید در سنگهای ادراری محدود شود.

7- رژیم غذایی حاوی سدیم کم و پتاسیم بالا ˛ تولید سنگهای کلیسمی را کاهش می دهد.

8- قندهای ساده احتمال ایجاد سنگهای کلیسمی را افزایش می دهند و محدودیت مصرفشان این احتمال را کم می کند.





برگرفته از : کتاب تغذیه و رژیم درمانی در بیماریها - دکتر غلامحسین فلاحی (فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد )

توصیه های تغذیه ای در سنگ های کلیوی
برچسب ها:

مطالب مرتبط