×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 5 بهمن 93 | بازدید: 1699 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آشپزی آسان

مقدمه :
رشد و تکامل یکی از ویژگی های دوران کودکی و به خصوص سالهای اول عمر می باشد. بیشترین سرعت رشد و تکامل در شش ماه اول زندگی است.
به طوری که وزن شیرخوار در پنج تا شش ماهگی دوبرابر وزن تولدش و در پایان یک سالگی  سه برابر  وزن تولدش می گردد.
 همچنین قد نوزاد که در هنگام تولد حدود 50 سانتی متر است در پایان 12 ماهگی به حدود 75 سانتی متر می رسد.  
از سوی  دیگر ، در طول سه سال اول زندگی بیشترین ارتباط عصبی میان سلولهای مغزی رخ می دهد و این ارتباطات عصبی (  سیناپس ها ) اثرات مطلوبی بر توانایی های یادگیری کودک در سالهای آتی خواهد داشت. بنابراین  تغذیه مناسب کودکان در این دوران فرصت مناسبی برای رشد وتکامل مطلوبشان می باشد.
دوران کودکی ، زمان شکل گیری عادات غذایی است که می تواند نقش موثری در پیشگیری و کنترل بیماریهای مزمن مرتبط با تغذیه  مانند چاقی ، دیابت وپرفشاری خون در دوران بزرگسالی داشته باشد.
 امروزه اضافه وزن و چاقی یکی از مشکلات بهداشتی – تغذیه ای در کودکان به شمار می رود.
 رفتارهایی غذایی نامناسب مانند عادت به مصرف غذاهای پرکالری ، غذاهای آماده و رستورانی ، تنقلات کم ارزش، غذاهای پرچرب ، در دسترس بودن غذاهای پرکالری در محیط کودک مثل خانه و مهد کودک یکی از عوامل موثر درایجاد اضافه وزن و چاقی  در کودکان می باشند.
با در نظرگرفتن نقش والدین به عنوان تصمیم گیرندگان نهایی درانتخاب غذای خانواده و آگاهی مادران در مدیریت و برنامه ریزی تغذیه ای کودکان ، ارتقای رفتارهای تغذیه ای ودرنهایت بهبود وضع تغذیه کودکان ، آموزش خانواده ها به عنوان تاثیر گذارترین نهاد اجتماعی در دستور کار  این مجموعه قرار گرفت تا اقدام مناسبی با کمک والدین  جهت تغذیه مناسب ، اصلاح عادات غذایی نادرست در کودکان و آشنایی بنیادترین شیرخوار با غذای کمکی سفره خانواده خویش ، که اهمیت و تاثیر آن در تمام طول زندگی شیرخوار برهمگان بسیار روشن است انجام پذیرید.
با توجه به نقش عادات در پیشگیری وکنترل برخی از بیماریهای مزمن مانند چاقی ، بیماریهای قلبی- عروقی ، دیابت ، آگاهی والدین  وارتقای دانش تغذیه ای آنان به عنوان اقدامی مثبت جهت کنترل برخی بیماریهای مزمن مرتبط با تغذیه  مورد تاکید می باشد و با توجه به این که ناآگاهی تغذیه ای یکی از علل بروز سوء تغذیه  کودکان می باشد.
امید است آموزش و انتقال مطالب آموزشی این مجموعه گامی مثبت در جهت ارتقای دانش تغذیه ای مادران ودرنهایت بهبود وضع تغذیه کودکان باشد.
برگرفته از:کتاب آشپزی آسان برای شیرخواران  از انتشارات شرکت پژواک آرمان
آشپزی آسان

مطالب مرتبط