تاریخ انتشار: 5 مهر 94 | بازدید: 1197 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اثر چاقی بر روی باروری:

خانم های چاق بیشتر در معرض سیندروم کیستهای تخمدانی،دیابت بارداری،فشار خون بالا،افزایش وزن جنین،زایمان سزارین و مرگ نوزاد هنگام زایمان قرار دارند.
با افزایش میزان چربی در بدن و چاقی در امریکا و سایر کشور ها  میزان مشکلات باروری  رو به افزایش است.بر طبق آمار 23 در صد آقایون و 27 در صد خانمهای آمریکایی چاقند.
 بر طبق تحقیق دانشمندان در  سال 2009چاقی در مردان سبب ناباروری  بدلیل کاهش ترشح هورمون جنسی مردانه یا تستوسترون  و هورمون جنسی متصل به گلوبولین،(SHBG)  و کاهش تعداد سلول های جنسی مردانه یا اسپرمها می شود. علت افزایش ناباروری در خانمهای چاق ،چاقی سبب  افزایش بی نظمی در قاعدگی می شود.که  نامنظم شدن سیکل ماهانه ناشی از چاقی در ارتباط مستقیم با ترشح بالای هورمون زنانه استروژن و هورمون مردانه یا تستوسترون است.  که از علل افزایش ناباروری در خانمها  است.
 همچنین تحقیق دیگری که د رسال 2008  انجام شده است، چاقی سبب تغییر در ترشح هورمونهای موثر در باروری می شود.در آقایون چاقی سبب کاهش تولید ویتامین D  در مردان و بدنبال کمبود این ویتامین ، اختلال در بلوغ سلول های جنسی مردانه یا اسپرمها می شود.
خانم  های چاق بیشتر در معرض سیندروم کیستهای تخمدانی،دیابت بارداری،فشار خون بالا،افزایش وزن جنین،زایمان سزارین و مرگ نوزاد هنگام زایمان قرار دارند.
 ارتباط چاقی شکمی با ناباروری: افزایش سایز دور شکم بیشتر از 87.5 در خانمها و بیش از 100 در آقایون سبب افزایش احتمال ناباروری می شود. در تحقیق انجام شده در سال 1999 توسط زادسترا و همکارانش در کلینیک ناباروری  تنها نیمی از افرادیکه دچار چاقی شکمی بودند توانستند با روش کاشت اسپرم باردار شوند.بنابر این میزان موفقیت در بارداری خانمها و اقایاین  داری چاقی شکمی که به روش کاشت اسپرم باردار می شوند 50 درصد خواهد بود. به عبارت دیگر پروسه درمان ناباروری در خانمهایی که دارای چربی اضافه در ناحیه شکم هستند طولانی تر از خانمهایی خواهد بود که چربی شکمی بالایی ندارند.
درمان ناباروری در افراد چاق:اولین اقدام در زنان و مردان چاق و نابارور کاهش وزن است.تحقیقات  در سالهای 1964 ،1974 و 2003نشان می دهد کاهش وزن بین 6.5 کیلوگرم تا9.9 کیلوگرم  در زنان چاق با توده بدنی ( عدد بدست آمده ازنسبت وزن به توان دوقد)بیش از 25  کیلوگرم/متر مربع و 45 کیلوگرم در مردان چاق عضلانی سبب  بازگشت باروری می شود. اجرای برنامه غذایی مناسب تنظیم شده توسط متخصصین تغذیه که تامین کننده سلامتی و دارای کلیه مواد مغذی  ضروری برای بدن است و  همچنین انجام فعالیت بدنی مناسب ترین و کم هزینه ترین روش برای بازگشت باروری و همچنین سلامتی توصیه شده است.

تهیه کننده :
کتایون باقری
مشاور تغذیه و رژیم درمانی
عضو هیات رئیسه انجمن تغذیه ایران
اثر چاقی بر روی باروری:

مطالب مرتبط