تاریخ انتشار: 24 اسفند 94 | بازدید: 1563 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آشنایی با انواع واکسن ها و شرایط نگهداری آن ها

واکسیناسیون اقدام بسیار مهم و با ارزشی است که به وسیله آن می توان با
هزینه اندک از ابت ال به بسیاری از بیماری های عفونی خطرناک و پرهزینه
جلوگیری کرد. واکسن از باکتری یا ویروس زنده ضعیف شده و یا غیر فعال
شده و یا جزئی از آن ها (مانند آنتی ژن سطحی خالص شده یا توکسوئید)
ساخته شده است. با تزریق واکسن ، سیستم ایمنی بدن علیه باکتری یا
ویروس وارد شده به بدن، آنتی بادی ساخته و باعث بالا بردن مصونیت بدن
در مقابل بیماری ناشی از آن می شود.
واکسن ها به دو گروه واکسن های زنده ضعیف شده و واکسن های غیر
زنده (غیرفعال) تقسیم می شوند.
واکسن های باکتریایی شامل واکسن های حاوی باکتری زنده ضعیف
شده )مانند ب.ث.ژ( ، باکتری کشته شده )مانند سیاه سرفه(، توکسوئید
(مانند دیفتری و کزاز( و واکسن های پلی ساکاریدی )مانند پنوموکوک
پلی ساکاریدی و مننگوکوک پلی ساکاریدی هستند.
واکسن های ویروسی شامل ویروس زنده ضعیف شده (مثل ،MMR
واکسن خوراکی فلج اطفال و تب زرد( ، ویروس کامل غیرفعال )مانند
واکسن تزریقی فلج اطفال و هاری( و بخشی از آنتی ژن سطحی ویروس
(مانند هپاتیت ب و آنفلوانزا) هستند.

برگرفته از :برنامه و راهنمای ایمن سازی کشوری
آشنایی با انواع واکسن ها و شرایط نگهداری آن ها
برچسب ها:

مطالب مرتبط