تاریخ انتشار: 14 آذر 93 | بازدید: 1140 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تغذیه چگونه مي تواند بدن و ذهن فرزندتان را تربیت کند؟

تغذیه کودک یکی از از مهمترین کارهای والدین می باشد، ولی وقت خوردن بسیار مهمتر از فقط غذا و غذا خوردن می باشد. حین وعده های غذایی و میان وعده ها برای شما این فرصت و شانس فراهم می شود تا به شیرخوار و نوپایتان بیاموزید که:
• عادات غذایی درست را یاد بگیرد.
• احساس با اهمیت بودن و دوست داشته شدن بکند.
• احساس فهمیده شدن و احترام نماید.
• به مراقبت دیگران اعتماد نماید.
• درباره بدن خود احساس خوبی داشته باشد

این جا نکاتی آورده می شود تا به کودک شما کمک کند تا یک تغذیه سالم را یاد بگیرد:
1- بیاد داشته باشید: وعده های غذایی بیشتر از فقط خود خوردن اهمیت دارند. این ساعت ها زمانی برای ارتباط برقرار کردن با کودکتان و حمایت کلی از تکامل او می باشند. در حین غذا دادن با کودکتان حرف بزنید و نگذارید به تنهایی غذا بخورد. این کار باعث بوجود آمدن روابط فامیلی مستحکم می گردد.
2- روتین هایی برای غذا خوردن ایجاد کنید. روتین ها باعث ایجاد احساس دوست داشته شدن و امنیت در کودک می گردد. از 9- 12 ماهگی روتین های منظم زمان های غذا و میان وعده ها را ایجاد نمایید. روتین ها باعث می گردند که کودک شما هر وعده را با اشتیاق دنبال نماید.
3- در هر وعده سه یا چهار غذای سالم را که او دوست دارد جهت انتخاب توسط او به وی پیشنهاد دهید. تحقیقات نشان می دهد که اگر به کودکان چند غذای انتخابی سالم  پیشنهاد گردد، آنها رژیم سالمی را انتخاب خواهند کرد.
4- کودکتان را جهت خوردن تحت فشار نگذارید. این امر معمولا با عث امتناع از خوردن آن غذا و کاهش تغذیه او می گردد.
5- در مورد غذا های جدید زود تسلیم نشوید. کلید موفقیت، "صبر" است. گاهي شما مجبور مي شويد که 10 تا 15 بار یک غذا را به او بدهيد تا شروع به خورد آن غذا نماید. پس صبر کنید.
6- هنگام تغذیه کودکتان تلویزیون، کامپیوتر و .... را خاموش نمایید. این وسایل باعث پرت شدن حواس او از خوردن و همچنین باعث کاهش زمان مکالمات خانواده حین غذا خوردن می گردد.
7- تغذیه سالم و ورزش دست در دست هم جلو می روند. بازی های فعال فیزیکی را جزو برنامه روزانه زندگی خود و فرزندتان قرار دهید.
8- اگر شما نگران وزن یا سطح فعالیت فرزندتان هستید با پزشك معالج کودکتان مشورت نمایید.


این برشور تحت نظارت مرکز ملی صفر تا سه سال امریکا و انجمن متخصصان کودکان امریکا تهیه و توسط دکتر سیف اله حیدرآبادی، فلوشیپ تکامل کودکان و دکتر بهزاد جدیری فوق تخصص نوزادان ترجمه شده است.

تغذیه چگونه مي تواند بدن و ذهن فرزندتان را تربیت کند؟