×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 10 آذر 93 | بازدید: 1741 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

خوردن قطره آهن ورنگ دندانها

برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان؛ قطره آهن را در ته گلوی کودک بچکانید
 
در هنگام استفاده از قطره آهن بايد از قطره‌چكان استفاده شده و قطره در ناحيه انتهايي دهان ريخته شود تا به دندان‌ها نفوذ نكند.
دليل سياه شدن دندان كودكان پس از مصرف قطره آهن، يون آهني است كه نفوذپذيري بالايي دارد. اين يون وارد ميناي دندان شده و مينا را متخلخل مي‌كند. براساس برخی گزارشها نوع ايراني اين قطره‌ها اسيدي‌تر است و نفوذ بيشتري در مينا دارد و به همين دليل دندان‌هاي كودك را بيشتر سياه مي‌كند.
بيشتر خانواده‌ها تصور مي‌كنند كه آهن موجب پوسيدگي دندان كودكان مي‌شود در حالي كه اين تصور اشتباه است. استفاده از قطره آهن تنها رنگ مينا را تغيير مي‌دهد و هيچ دليلي براي اثر پوسيدگي آن اثبات نشده است.
پوسيدگي دندان به دليل مصرف شير در زمان نامناسب و رعايت نكردن بهداشت و مسواك نزدن رخ مي‌دهد.


 سياه شدن دندان‌ها دليلي بر استفاده نكردن از قطره آهن نيست زيرا بيشتر كودكان فقر آهن دارند كه اين كمبود بايد جبران شود زيرا فقر آهن مي‌تواند به مخاط و بافت‌هاي بدن آسيب بزند كه يكي از آنها نيز لثه است وحتی درعملکرد سیستم عصبی ورشد سلولهای مغزی نیز اثر نامطلوب داشته باشد.
براي رفع اين رنگ سياه كاري نمي‌توان انجام داد زيرا نفوذ زيادي در مينا دارد و به راحتي پاك نمي‌شود و بايد توجه داشت كه مسواك زدن و ساييدن بيش از حد دندان‌ها براي رفع رنگ نيز موجب پوسيدگي و از بين رفتن دندان مي‌شود.
پس از مصرف قطره آهن بايد آبميوه خورده شود تا دهان كاملا شسته شده و قطره به داخل بدن فرستاده شود. همچنين آبميوه با داشتن ويتامين Cمي‌تواند در جذب بيشتر آهن كمك كند.
 

برگرفته از: سایت سلامت کودک-اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت
کتاب طب کودکان نلسون

خوردن قطره آهن ورنگ دندانها
برچسب ها:

مطالب مرتبط