تاریخ انتشار: 11 آذر 93 | بازدید: 1442 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

تغذیه مادر در دوران شیردهی

مایعات  
برای تولید شیربیشتر روزانه 3-2 لیتر مایعات و درهوای گرم مقدار بیشتری باید مصرف شود
در هربار شیردهی  باید یک لیوان آب علاوه بر 2 مایعات دریافت شود.

آنچه مادرشیرده درتغذیه خود بیشتر باید مورد توجه قرار دهد:
- خوردن میوه و سبزیجات  به مقدار فراوان در روز چون هر چه شیرخوشمزه تر باشد کودک شیربیشتری می خورد
- مصرف لبنیات حداقل 3 لیوان در روز
- مصرف گوشت و حبوبات
- مصرف تخم مرغ وماهی یا مکمل  روغن  ماهی  حداقل  دو بار در هفته
- مصرف نان و برنج  و خانواده غلات به اندازه کافی
- استفاده مغز ها به اندازه لازم ( گردو ، پسته ، بادام ، فندق ، بادام زمینی ) به صورت کم نمک


مواد غذایی غیرمجاز:
- دم کرده های گیاهی مانند چای نعناع ، گل گاو زبان با احتیاط مصرف شوند
- نوشیدنیهای کافئین دار مثل قهوه ، چای و ... به 2- 1 لیوان در روز محدود شوند ( کافئین  با عبور از شیرباعث  بی خوابی و بی قراری نوزاد می شود )
- جانشینهای قندها( قندهای مصنوعی مثل نوشابه های رژیمی باید محدود شوند )
- مقادیر زیادادویه و چاشنیهای غذایی مانند( فلفل ، سیر ، پیاز و ...) با تغییر طعم شیرمادر باعث  می شوند شیرخوار تمایل به شیرخوردن پیدا نکند.
- استفاده ازنمک  به اندازه کافی زیرا مصرف زیاد آن از طریق شیر می تواند باعث عطش نوزاد شود
- شیرخواران  با شیرماد ربا طعم های مختلف آشنا می شوند و خیلی بهتر و راحت تر پس از 6 ماهگی  غذاهای تکمیلی را می پذیرند.

 

 

تغذیه مادر در دوران شیردهی