×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 2 اسفند 93 | بازدید: 1989 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

وسایل ولباس نوزاد

در زیر ، بعضی از راهنماییهای لازم برای تهیه وسایل و البسه مورد نیاز نوزاد آورده شده است:
الف) بزرگ بخرید : حتی نوزادان بسیار کوچک و نارس در عرض مدت کوتاهی به اندازه عادی خواهند رسید و حتی بعضی ازنوزادان در ماه اول به اندازه شیرخوار سه ماهه رشد می کنند.  شما تعدادی زیرپیراهن  برای روزهای اول لازم دارید ، ولی اندازه های بزرگتر نیز بعداً لازم می شوند. کودک شما اهمیتی  به گشاد بودن  لباسهایش نمی دهد.
ب) از پوشاندن لباسهایی که سفت دور گردن ، بازوها وپاهای کودک می چسبند پرهیز کنید: این لباسها نه  تنها ناراحت کننده بلکه خطرناک نیز هستند.
ج) لباسهای خریداری شده باید قابل شستشو  بوده واحتیاجی به اطو کردن نداشته باشند.
د) به پای نوزاد کفش نکنید : کفش فقط بعد از راه رفتن موردنیاز است. پوشاندن زودتر کفش ممکن است با رشد پاها تداخل کند. این مطلب  در مورد جوراب  و جوراب شلواری نیز صدق می کند.
خرید مبلمان و وسایل کودک
در زیر ، فهرستی ازواسیل مورد نیاز ارائه می شود:
ال) یک تخت خواب میله دار
ب) تشک تخت خواب: این تشک باید سفت باشد وپوشش قابل شستشو داشته باشد. در صورتی که پوشش تشک از پلاستیک یا سایر موادغیر قابل جذب باشد  باید یک ملحفه ضخیم پارچه ای روی آن کشیده شود. تشک باید کاملاً اندازه تخت باشد تا کودک بین آن وتخت گیر نیفتد.
ج) محافظهای تخت از برخورد سر کودک با میله های تخت جلوگیریمی کنند. بعد از اینکه کودک شروع به ایستدادن کرد ، باید این محافظها برداشته شوند ، چون ممکن است کودک از آنها بالا برود و از تخت خارج شود یا سقوس کند. توجه داشته باشید که استفاده از بالش در دوران نوزادی غیرضروری و خطرناک است.
هرگز از تشکهای نرم استفاده نکنید ، زیرا ممکن است با فرورفتن سرکودک در آنها خفگی رخ بدهد.
د) یک میز برای تعویض لباس وپوشک نوزاد ، که در آن باید تمام وسایل حفاظتی رعایت شده باشند. این میز را باید روی فرش یا کف اتاق و رو به روی دیوار ( نه پنجره )  قرار دهید و در کشورهای آن باید کهنه ها ، سنجاق قفسی و سایر وسایل تعویض کهنه  کودک را قرار دهید تاحتی یک لحظه نیز مجبور به ترک کودک نشوید.
ه) یک لگن برزگ بار شستشوی کودک . بعد از ماهاول برای استحمام باید از لگن استفاده نمایید و همیشه قبل از حمام دادن باید محل استحمام کودک را تمیز کنید.
هرچیزی در محل نگهداری شیرخوار باید تمیز وعاری از گردوغبار باشد. تمام سطوح شامل پنجره ها وپوشش کف باید قابل شستشور باشند.
اگرچه حیوانان مصنوعی برای کودک جذاب هستند، به علت جذب گردوغبار ممکن است سبب گرفتگی بینی او شوند و لذا کودک نباید  تا ماهها با آنها بازی کند.
در صورت خشک بودن هوا ، از دستگاه بخور سرداستفاده کنید.  استفاده از این دستگاه از طرفی نیز به باز کردن بینی  کودک کمک می کند.دستگاه بخور را باید براساس دستورالعمل  آن تمیز کنید  ودر زمانی که از آن استفاده  نمی کنید باید آب آن راخالی کنید ، چون باکتریها و قارچها س در آن رشد می کنند.  دستگاه های بخور گرم برای موارد فوق توصیه نمی شود.
شایسته است اتاق کودک دارای نور ملایمی بوده و شبها در آن نور مختصری وجودداشته باشد. وجود نور در شب به شما در کنترل کودک کمک می کند و بعد از بزرگتر شدن کودک سبب اطمینان وی در هنگام شب می شود. مطمئن باشید که کلیه چراغها و سیم آنها دور از دسترس کودک هستند

منبع:کتاب مراقبت ازشیرخوارازتولدتاپایان یک سالگی تالیف دکترسیدجسین فخرایی فوق تخصص نوزادان(هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

 

 

وسایل ولباس نوزاد

مطالب مرتبط