تاریخ انتشار: 26 مرداد 94 | بازدید: 2755 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

برقراری مجدد شیردهی (ریلکتیشن : RELACTATION)

سازمان بهداشت جهاني، تغذيه انحصاري با شيرمادر را براي حداقل 4 ماه اول زندگي شيرخوار و در صورت امکان 6 ماه اول عمر توصيه ميکند و تغذيه با شيرمادر را از طريق بيمارستانهاي دوستدار کودک حمايت مي کند.
با اين وجود هنوز هم در شيرخواران زيادي شير مادر در هفته هاي اول يا ماه هاي اول قطع ميشود که باعث افزايش خطر بيماري، سوء تغذيه و مرگ آنها ميشود.

در مواردي که مراقبتهاي معمول موثر نبوده و شيردهي براي مدتي قطع شده باشد، يا زماني که مادر بيمار است و يا در دسترس نيست، يا اينکه سلامتي شيرخوار به خاطر تغذيه با شيرکمکي در خطر است، ريلکتيشن اهميت پيدا مي کند
تغذيه با شير مادر يک استراتژی کليدی برای تسهيل ارتباط مادر و شيرخوار است ولی اغلب تحت تاثير جدائی بلافاصله بعد از زايمان قرار می گيرد. حتی وقتی مادران به دنبال زايمان نارس حمايت کلينيکی را برای حفظ شيردهی دريافت می¬کنند، برخی مادران دريافتند که حفظ توليد شير بسيار مشکل است.

هر چند شيردهی می تواند با تصميم و اراده مادر دوباره برقرار شود
شير مادر نياز مهم برای شيرخواران نارس است. امکان برقراری تغذيه دهانی را بالا برده و ايمونوگلوبولين های حفاظتی را فراهم می کند. مادران شيرخوارانی که در بخشهای مراقبت ويژه بستری میشوند در دوره بلافاصله بعد از زايمان برای شروع شيردهی قادر نيستند يا به شيردهی توصيه نمیشوند.

همچنين اين مادران وقتی که شيرخوارشان برای تحمل تغذيه دهانی و شيردادن خيلی بيمار يا خيلی نارس است ممکن است نتوانند شيردهی را برقرار کنند. برقرار کردن شيردهی غير از دوره بلافاصله بعد از زايمان يا ريلکتيشن، فرصتی را برای مادران فراهم میکند تا بعد از رفع وضعيتی که مانع شيردهی آنها میشد بتوانند شيرخوار خود را با شير مادر تغذيه نمايند
چندين عامل مهم مربوط به مادر و شيرخوار روی ريلکتيشن موثر هستند. عامل کليدی مربوط به موفقيت مادر فاصله زمانی قطع شيردهی و انگيزه مادر است.

معمولاً زنان معتقدند اگر سينه¬هايشان خالي شوند ديگر نمي توانند شير توليد کنند. بنابراين اولين قدم مهم در ريلکتيشن بالابردن اعتماد به نفس مادران است. اگر يک مادر مضطرب و يا دچار ترديد باشد رفلکس جهش شير در او مهار مي شود.
اصولی که برای تحريک سينه ونوک پستان در ريلکتيشن توصيه می شود، مکيدن شيرخوار، فشار دستی يا مکانيکی سينه و تماس پوست با پوست است. بهترين نوع تحريک نوک سینه، مکيدن شيرخوار است.
با وجود اين، فشار دستي يا مکانيکی(پمپ شیردوش) سينه ها نيز موثر است.
در برخی مطالعات شيردوشی با دست در همه مادران مفيد بود به غير از مادران شيرخواران با وزن تولد کم که استفاده از پمپ در آنها موثرتر بود. توصيه های رايج برای مادران شيرخواران نارس دوشيدن شير با پمپ 12-8 بار در روز می باشد که حداکثر فاصله بين دوشيدن نبايد بيش تر از 5 ساعت در شب باشد.
بایدمادران برای شيردوشی در طول شب تشويق شوند.نکته مهم دیگر این است که مادرانی که مراقبت آغوشی را انجام می دهند تغذيه شيرخوار با شيرمادر در آنها طولانی تر و بيشتر است. از طرفی مادران اعتماد به نفس بيشتری برای مراقبت از شيرخوار نارس پيدا می کنند.
درکنار تمهیدات فوق استفاده ازداروهای افزاینده شیر مادرتحت نظر پزشک مانند قطره شیرافزا وقرص متوکلوپرامید نیز موثر میباشد.

    برگرفته از پورتال جامع سلامت خانواده.www.behsalva.com
برقراری مجدد شیردهی (ریلکتیشن : RELACTATION)

مطالب مرتبط