تاریخ انتشار: 1 خرداد 95 | بازدید: 2302 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

افزایش جذب آهن در خردسالان

با چه راههایی می توانیم جذب آهن را در فرزندمان بالا ببریم و باعث تامین آهن مورد نیاز بدن وی شویم چه منابع غذایی برای این رده سنی مناسب تر هستند و وظیفه والدین در این زمینه چیست؟



 با اشاره به اینکه کودک برای رشد و خونسازی به آهن نیاز دارد ،  آهن مورد نیاز کودک را از برنامه غذایی روزانه آنها تامین و مصرف شیر گاو را به حداقل رسانید.

 با اشاره به اینکه علاوه بر شیر مادر از غذاهای آهن‌دار و غلات و گوشت در رژیم غذایی کودک استفاده شود،  در صورتی که کودک بخصوص در 2 سال اول زندگی دچار کمبود آهن شود، سرعت رشد او کم و بهره هوشی او کمتر از کودک سالم خواهد بود.

 کودکان نارس باید قطره آهن را زودتر شروع کنند، فقر آهن تدریجی بوده و ذخایر بدن به تدریج کم و خود را با کم خونی نشان می‌دهد.

 قدرت یادگیری و پیشرفت تحصیلی در کودکان مبتلا به کم خونی و فقر آهن کاهش می‌یابد، علاوه بر تاثیر در روند یادگیری، مقاومت بدنشان در مقابل بیماری‌ها کم و مکررا دچار بیماری‌های عفونی می‌شود.

 برای پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن، برنامه غذایی روزانه کودک خود از منابع غذایی حاوی آهن تامین کنیم.

 بهترین منابع غذایی آهن جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی زرده تخم مرغ، انواع حبوبات مثل عدس و لوبیا، سبزیجات سبز تیره مثل جعفری و اسفناج، انواع مغزها مثل پسته، بادام، گردو و فندق است.

 این منابع غذایی را بعد از 2 سالگی در صورتی که کودک به آنها حساسیت نداشته می‌توان استفاده و برای تامین آهن مورد نیاز بدن در برنامه غذایی کودکان، متناسب با سن آنها از این مواد استفاده نمود.

 برای پیشگیری از کمبود آهن باید به کودکان از 6 ماهگی تا 24 ماهگی قطره آهن به میزان 10 تا 15 قطره در روز داد.

 خستگی، مشکلات تنفس، کاهش فعالیت بدنی و بروز مشکلاتی در یادگیری کودکان را از عوارض کمبود آهن در کودکان است و  بیشترین میزان آهن، در هموگلوبین موجود در گلبول قرمز است، اگر آهن کافی به بدن نرسد گلبول قرمز به میزان کافی تولید نمی‌شود و در نتیجه فقر آهن پدید می‌آید.

 نوزاد تا حدود شش ماهگی، از ذخیره‌های آهن موجود در بدن خود استفاده می‌کند اما بعد از آن باید برنامه غذایی او طوری تنظیم شود که مواد حاوی آهن در آن گنجانده شود.

 عوامل خطرساز برای ابتلا به کمبود آهن،  تغذیه با شیر گاو قبل از یک سالگی، عدم استفاده از غذاهای مکمل حاوی آهن بعد 6 ماهگی، کودکانی با بیماری‌های خاصی مانند عفونت‌های مزمن، تولد زود هنگام و وزن کم می‌تواند خطر ابتلا به کمبود آهن را افزایش دهد.

 ویتامین C نیز در میزان جذب آهن موثر بوده بنابر این می‌توانید با افزودن مواد غذایی حاوی این ویتامین میزان جذب آهن را افزایش دهید

برگرفته از : سایت پزشکی دکتر سلام .
افزایش جذب آهن در خردسالان
برچسب ها:

مطالب مرتبط