تاریخ انتشار: 10 آذر 93 | بازدید: 1878 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پیشگیری از سرماخوردگی

از آنجایی که ویروس های زیادی موجب سرماخوردگی می شوند واکسنی وجود ندارد که بتواند فرد را دربرابر سرماخوردگی ایمن کند. اما کودکان برای پیشگیری از ابتلا به سرما خوردگی باید:


• سعی کنند از افراد سیگاری و یا کسانی که سرما خورده اند فاصله بگیرند. وقتی کسی سرفه یا عطسه می کند ذرات ویروس می توانند تا 3 متر و 60 سانتی متر در هوا پراکنده شوند و دود دست دوم (دود ناشی از استعمال تنباکو) میتواند کودک را در معرض ابتلا به بیماری قرار دهد.
• دستان خود را همیشه تمیز بشویند بخصوص پس از پاک کردن بینی شان.
• هنگام سرفه یا عطسه جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیرند ( آنها را مجبور کنید به جای عطسه در دستانشان، در آستین لباسشان عطسه کنند – این مانع از پراکنده شدن میکروب می شود)
• وقتی کسی سرما می خورد نباید از یک حوله و ظرف غذای مشترک با دیگران استفاده کند. بیمار نباید از یک لیوان، ظرف غذا، بطری مشترک با افراد سالم استفاده کند – شما متوجه نمی شوید که چه کسی ممکن است به خاطر سرماخوردگی حالش بد شود و دارد ویروس را پراکنده می کند.
• کودک نباید دست به دستمال کاغذی هایی که دیگران استفاده کرده اند بزند.


پژوهشگران مطمئن نیستند که مصرف روی یا ویتامین ث تا چه حد می توانند بروز علائم را کاهش دهند و یا چقدر ممکن است آنها را تشدید کنند اما مصرف زیاد روزانه این مواد موجب بروز عوارض جانبی می شود.
نتایج بیشتر مطالعاتی که بر روی داروهای گیاهی مثل اکیناسیا ( echinacea) انجام شده است یا منفی هستند یا جامع نیستند و مطالعات علمی کمی بر روی کابرد این روش های درمانی در کودکان انجام شده است.
پیش از تصمیم گیری درباره اینکه کودکتان داروی گیاهی مصرف کند و یا مقدار داروی مکمل و یا ویتامینی بیشتر از مقدار توصیه شده در روز ( RDA) مصرف کند با پزشک مشورت کنید.
 
مدت زمان بیماری
علائم سرماخوردگی معمولاً دو الی سه روز پس از تماس با منبع عفونت آشکار می شوند. بیشتر سرماخوردگی ها ظرف یک هفته تمام می شوند اما بعضی از آنها تا دو هفته طول می کشند.

 


برگرفته از :سایت سلامت کودک-اداره سلامت کوکان وزارت بهداشت
کتاب طب کودکان نلسون

پیشگیری از سرماخوردگی