تاریخ انتشار: 26 مهر 94 | بازدید: 1591 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

توصیه های غذایی بیماری التهابی روده

1 با توجه به سوء تغذیه این بیماران رژیم پرکالری / پروتئین / کم تفاله(کم رزیدو) در توقف سوء تغذیه وزن گیری مناسب و فراهم شدن فرصت کافی برای ترمیم روده زخمی نقش مهمی دارد.

استفاده از نان سفید. غلات تصفیه شده فاقد سبوس و اجتناب از میوه ها و سبزیجات تازه پرفیبر پوسته و دانه های حاوی فیبر فراوان رژیم کم فیبر را فراهم می سازد.

کالری تکمیلی لازم را می توان با افزودن نشاسته یا روغن امگا 3 به مواد غذایی فراهم کرد.

2. غذا را در 6 وعده به جای 3 وعده مصرف کنید تا از تحمیل حجم زیادی از غذا به لوله گوارش آسیب دیده و تحریک روده توسط آن جلوگیری شود.

3.مصرف چربی غذا را محدود کنید تا اسهال چرب ناشی از بیماری بویژه در بیماری کرون برطرف شود روغن امگا 3 را می توانید به غذاها افزوده مصرف کنید . نقش تنظیم کنندگی روغن ماهی در عوامل التهابی به خوبی در بیماری های التهابی روده مشخص شده و تاثیر آن بر کولیت اولسروز بیشتر از کرون است. چربی ها عامل مهم تغذیه ای در رژیم این افراد هستند .

4. به دلیل آسیب غشاء مخاطی لوله گوارش عدم تحمل لاکتوز نیز دراین بیماری دیده می شود با محدودیت مصرف لبنیات علایم عدم تحمل لاکتوز بهبود می یابند.

از راه دیگری تامین شود. لازم D نکته: در صورت عدم مصرف لبنیات. باید کلسیم و ویتامین

5. با توجه به شیوع سنگهای کلیوی در بیماری های التهابی روده رژیم غذایی کم اگزالات نیز برای جلوگیری از ایجاد سنگها مفید است غذاها حاوی اگزالات فراوان شامل چای پررنگ ریواس. اسفناج. شکلات . مرکبات و گردو و فندق می باشند.

و اسید فولیک کافی نیز در بیماری ضروری است. مصرف آهن در این B126. مصرف کلسیم.آهن . روی . ویتامین

بیماران پایین است و حتما باید جهت پیشگیری از کم خونی آهن کمکی در رژیم روزانه گنجانده شود.

7. در صورت تنگی روده ای رژیم کم فیبر توصیه می شود.

8. در موارد شدید حین مرحله شعله ور شدن بیماری از رژیم وریدی استفاده شود.



برگرفته از : کتاب تغذیه و رژیم درمانی در بیماریها - دکتر غلامحسین فلاحی

توصیه های غذایی بیماری التهابی روده
برچسب ها:

مطالب مرتبط