×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 22 فروردين 94 | بازدید: 1994 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

سالانه دو میلیون نفر در جهان در اثر آب و غذای آلوده می میرند.

رویترز : تاکید سازمان بهداشت جهانی برای روز سلامت سال جاری میلادی، آب و غذای سالم است. طبق گزارش این سازمان سالانه بیش از دو میلیون نفر بر اثر استفاده از غذا و آب آلوده جان خود را از دست می دهند که اغلب قربانیان کودکان هستند. مهمترین منابع آلودگی غذایی، پروتئین های حیوانی نپخته و سبزیجات و میوه های نشسته هستند.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود 200 بیماری منتقله از انواع مواد غذایی به انسان وجود دارد. سالمونلا، اشریشیا کولی (ای کولی) و کمپیلوباکتر، مهمترین پاتوژن های انتقال یافته از غذا به انسان هستند. آلودگی های شیمیایی در دراز مدت به انواع مسمومیت ها و بیماری هایی مانند سرطان منجر می شوند.

اما سازمان بهداشت جهانی در راستای شعار امسال که ایمنی مواد غذایی است، به پنج توصیه کلیدی برای سلامت مواد غذایی در سراسر دنیا ارائه کرده است که این موارد عبارت است از:

- شستن دست و محل طبخ غذا

قبل از شروع پخت غذا دست های خود را حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید و محل طبخ غذا و ظروف را کاملا تمیز کنید. در صورت ابتلا به اسهال، استفراغ و زخم های آلوده روی پوست، هرگز مواد غذایی را لمس نکنید.

- جدا کردن مواد غذایی خام و پخته

مواد غذایی خام و پخته را از هم جدا کنید. به ویژه به این نکته توجه داشته باشید که ظروفی که گوشت خام را در آن ریخته اید، یا چاقویی که گوشت را با آن قطعه قطعه می کنید، پس از اتمام کار با دقت بشویید و آن را با غذای آماده تماس ندهید.

- از خام خواری اجتناب کنید

به منظور از بین بردن میکروب ها و باکتری های بیماری زا، غذا (مخصوصن پروتئین های حیوانی) را کاملا طبخ کنید. گوشت و مرغ باید کامل پخته شوند تا میکروب های آنان نابود شود. این نکته را در مورد تخم مرغ و ماهی نیز رعایت کنید. دمای بالاتر از 75 درجه سانتی گراد برای طبخ مرغ و گوشت نیاز است.

- مواد غذایی را در یخچال قرار دهید

مواد غذایی نباید بیشتر از دو ساعت خارج از یخچال قرار بگیرند؛ زیرا هوای آزاد، محیط را برای رشد میکروب و باکتری فراهم می کند. رعایت این نکته به ویژه در رستوران ها ضروری است.

- در صورت شک داشتن به آلوده بودن مواد غذایی، آن را دور بیاندازید

 توجه داشته باشید که غذاهای فاسد، الزاما بو نمی دهند و رنگشان تغییر نمی کند، در صورتی که احتمال می دهید مواد غذایی فاسد باشد، آن را بدون شک دور بیاندازید.

محققان سازمان بهداشت جهانی می گویند با رعایت این نکات ساده می توان از بسیاری از مسمومیت های غذایی پیشگیری کرد.

این سازمان جهانی همچنین هفته پیش در آستانه 7 آوریل (18 فروردین) روز جهانی سلامت در گزارشی اعلام کرد:اطلاعات جدید نشان می دهد که در قرن 21 نیز هنوز به دلایل متفاوت سالانه 351 هزار نفر در اثر مسمومیت غذایی جان خود را از دست می دهند.

طبق این گزارش اکنون در سراسر جهان صدها میلیون نفر به دلیل عدم رعایت مسایل بهداشتی مرتبط با غذا دچار بیماری می شوند.

این سازمان افزود:یافته های جدید که به تازگی از سراسر جهان استخراج شده است، برخی مشکلات مرتبط با غذای آلوده در 2010 را به شرح ذیل نشان می دهد:

- در این سال 582 میلیون نفر در جهان در سال 2010 با 22 بیماری مختلف ناشی از غذای فاسد به دنیا آمدند.

- تعداد مرگ و میر ناشی از غذا اعم از کمبود، بد غذایی یا غذای ناسالم 351 هزار نفر درجهان بوده است.

-52 هزار مرگ در سراسر دنیا در اثر سالمونلا

باکتری سالمونلا که در انواع کنسروها و غذاها وجود دارد در این سال گزارش شده است.

- 37 هزار مرگ و میر در اثرE. coli (ایی کولی)

این باکتری نوعی باسیل است که به طور شایع در روده حیوانات خونگرم وجود دارد. این باکتری از طریق مسیر مدفوعی- دهانی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. این باکتری سبب مسمومیت شدید غذایی در انسان می شود.

- 35 هزار نفر در اثر نورو ویروس در جهان جان باختند. شیوع این ویروس در اثر استفاده از غذای آلوده در افراد است. همه گیری این ویروس در سال 2010 در بخشی از آمریکا گزارش شده بود.

- 40 درصد از کودکان زیر 5 سال در دنیا از نوعی بیماری مرتبط با غذا رنج می بردند.

دکتر مارگارت چان Margaret Chan مدیر سازمان بهداشت جهانی در این بیانیه اعلام کرد که اکنون با تغییرات گسترده زیاد در عرصه محصولات غذایی که عمدتا به صورت صنعتی تهیه و توزیع می شود احتمال آلوده شدم انواع غذا به ویروس، باکتری، پارازیت ها و مواد شیمیایی مختلف و خطرناک را دو چندان ساخته است.

در این گزارش آمده است که انواع ویروس ها و باکتری های خطرناک، می تواند در اثر نحوه پخت و مصرف گوشت حیوانات و انواع سبزی و میوه های آلوده به انسان منتقل شود.

این سازمان جهانی از همه دولت ها و مسوولان بهداشت و سلامت آنها خواسته است تا اقدامات لازم در سطح ملی و جهانی را برای جلوگیری و مقابله با انواع آلودگی مواد غذایی و شیوع احتمالی بیماری های ناشی از آن را انجام دهند تا تمام مصرف کنندگان در سراسر جهان امنیت لازم در تامین مواد غذایی سالم را داشته باشند.

منبع:ایرنا
سالانه دو میلیون نفر در جهان در اثر آب و غذای آلوده می میرند.

مطالب مرتبط