×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 21 دی 93 | بازدید: 1700 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

ویژگی های یک رژیم غذایی ضد سرطان ؛ از اسید فولیک تا خوراکی ها

محققان علوم تغذیه می گویند: رژیم غذایی سالم و ترکیب مناسب مواد غذای خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها را کاهش می دهد .

هزاران ماده شیمیایی در یک رژیم غذایی متعارف وجود دارد که حاوی مواد مهار کننده و تقویت کننده روند ایجاد سرطان هستند
 
 
دکتر عبدالله فضل علیزاده در باره تغذیه و پیشگیری از سرطان در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : اسید فولیک جز مواد حیاتی لازم بدن بوده و از عواملی است که با دریافت ناکافی این ماده سلول ها تغییر و یا جهش ژنی ' موتاسیون ' پیدا می کنند و اگر اسید فولیک نباشد راه خطا می روند.

'جهش یا موتاسیون یک تغییرِ ژنتیکیِ است که صفاتِ زیستی بعضی از افرادِ یک گونه را تغییر می دهد. به عبارتِ دقیق تر، جهش ها تغییراتی در توالیِ DNA هستند. جهش ها می توانند در هر ناحیه ای از DNA رخ دهند.'

به گفته وی اسید فولیک یک آنتی اکسیدان قوی است که در میوه ها و سبزی تازه وجود دارد و در صورت کمبود آن در بدن می توان از طریق مکمل ها با تجویز پزشک مقدار آن تعیین و و مصرف کرد .

*** نقش تغذیه در سرطان

وی با بیان اینکه یکی از عوامل مهم در ایجاد سرطان ها روش های نا مناسب تغذیه است ادامه داد: اگر عوامل خطر ابتلا به سرطان را بشناسیم و از سفره غذایی حذف کرده و از مواد غذایی و ترکیبات محافظت کننده در بر ابر سرطان ها به سفره غذایی خانواده اضافه کنیم تاثیر مطلوبی در آینده از نظر کاهش ابتلا به سرطان خواهد داشت .

فضل علیزاده یاد آور شد : سرطان یکی از عوامل اصلی بروز مرگ و میر در جهان است و حدود یک سوم مرگ و میر ها ناشی ازبروز سرطان ها با نوع تغذیه و سبک زندگی ارتباط دارد و برای مقابله با این بیماری آموزش و اطلاع رسانی به مردم از اهمیت بسیاری برخوردار است .

به گفته وی الگوی های غذایی ناسالم ممکن است حاوی موادی باشند که مستقیم بر دی ان ان سلول اثر گذاشته و به آن آسیب می رساند.

نایب رییس انجمن سرطان ایران توضیح داد: سم آفلا توکسین موجود در بسته های کهنه ، ماهی نمک سود شده و فراوردهای گوشتی و دود شده یافت می شوند که در طول زمان به نیترازمین ها که سرطان زا هستند تبدیل می شوند .

***عوامل پیشگیری کننده در ابتلا به سرطان

وی با بیان اینکه مصرف میوه و سبزی ها خطر بروز سرطان را کاهش می دهد ادامه داد:

مصرف فراوان میوه وسبزی ها در برنامه غذایی روزانه با کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری، معده و کولون ارتباط دارد.

فضل علیزاده توصیه کرد: روزانه 5 واحد میوه و سبزی تازه مصرف کنید .

فضل علیزاده اظهار کرد : بهتر است سبزی هایی مورد استفاده قرار گیرد که خواص ضد سرطانی و حاوی آنتی اکسیدان ها باشند که در پیشگیری از سرطان ها شناخته شده اند مانند گوجه فرنگی ، هندوانه ، کلم ، کلم بروکلی ، شلغم و انواع توت است .

وی ادامه داد: سبزیجات برگ دار به رنگ سبز تیره مانند کاهو ، کلم پیچ ، اسفناج برگ چغندر دارای مقدار زیادی فیبر غذایی ،است در برابر سرطان های مختلف بدن را محافظت می کند.

وی اضافه کرد :یک الگوی غذایی خوب متشکل از سبزی و میوه ، غلات ، لبنیات کم چرب و مواد غذایی که عاری از افزودنی ها می تواند در پیشگیری سرطان نقش موثری داشته باشد .

ادویه 'کورکومین ' جز اصلی که در زرد چوبه وجود دارد و ماده ای است که خاصیت ضد سرطانی دارد و در برخی از سرطان ها سلول ها را مهار می کند.

***عوامل تقویت کننده سرطان

نایب رییس انجمن سرطان ایران اضافه کرد : غذاهای پرچرب و سرخ کردنی یکی از عوامل بروز سرطان ها به شمار می رود و استفاده از رژیم غذاهای کم چرب و به خصوص روغن های مانند زیتون ، کنجد ، روغن آفتاب می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

فضل علیزاده به عوامل ایجاد کننده سرطان اشاره کرد و گفت : نکته مهم دیگر این است که علاوه بر استفاده از نوع غذایی ها روش طبخ غذاها نیر در ابتلا به سرطان بسیار اهمیت دارد ، غذاهایی که در معرض آتش و حرارت مستقیم و بالا برای کباب کردن قرار می گیرند و از منقل و ذغال در آن ها استفاده می شود چربی ماده غذایی در اثر حرارت آزاد شده و عنصر سرطان زا در مواد غذایی ایجاد می شود که برای سلامتی مضر است .

به گفته وی بهتر است کباب ها روی توری و دور از منبع حرارتی و با و فاصله ای قرار داد که باعث سوخته و سیاه شدن گوشت و یا مرغ کبابی نشود.

نایب رییس انجمن سرطان ایران همچنین تاکید کرد : استفاده طولانی مدت از غذاهای آماده به طبخ که حاوی مواد نگه دارنده هستند به خصوص در کنسرو ها می تواند موجب بروز سرطان شود .

وی از مردم به ویژه جوانان خواست تا فست فودها مانند سوسیس ، کالباس ، غذاهای آماده و بسته بندی شده ، کنسرو ها و انواع همبرگر از برنامه غذایی خود حذف کرده و به جای آن از غذاهای خانگی سالم برای حفظ سلامتی خود استفاده کنند


منبع: ايرنا

ویژگی های یک رژیم غذایی ضد سرطان ؛ از اسید فولیک تا خوراکی ها

مطالب مرتبط