×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 10 آذر 93 | بازدید: 1770 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

زردی

زردی در نوزاد  به تغییر  رنگ پوست و نیز صلبیه  ( بخش سفید چشم ) به رنگ  زرد اطلاق می شود که علل  آن با علل بروز زردی در بقیه عمر تفاوت بسیاری دارد.
زردی نوزادی معمولاً در 60% نوزادان رسیده و 80% نوزادان نارس در هفته اول عمر بروزی کند و معمولاً پیش آگهی  خوبی دارد ، هر چند در بعضی موارد به علت بالا رفتن بیش از حد و شدید این رنگدانه  زرد  در خون نوزاد ، این رنگدانه در مغز رسوب کرده و عوارض  سمی بجا می گذارد.


به همین علت همواره به خانواده ای که صاحب  نوزاد شده  اند توصیه می شود مکرراً سفیدی چشم وپوست نوزاد  را از نظر تغییر رنگ کنترل کنند و در صورت کوچک ترین تغییری حتماً به مراکز پزشکی  مراجعه کنند واز هرگونه  درمان خانگی ( دادن بعضی داروهای گیاهی  از جمله شیرخشت و ترنجبین و نیز  استفاده از لامپ های مهتابی معمولی ) خودداری کنند.
نکته ای که دانستن  آن برای مادر مهم است این که در روزهای اول  تولد  هرچه نوزاد بهتر تغذیه  شود وکالری دریافت  کند وهرچه دفعات  دفع مدفوع بیشتر باشد ، دفع  رنگدانه  زردی بیشتر می شود و خطر بروز آن کاهش می یابد.


برای تعیین  میزان زردی  معمولاً به معاینه بالینی بسنده نمی شود و آزمایش خون درخواست  می شود. در صورت صلاحدید پزشک نوزاد  ممکن است نیاز  به بستری داشته باشد که در این صورت دو نوع درمان انجام می شود: 1- نوردرمانی که در این حالت  نوزاد تحت تابش نور آبی رنگ با طور موج خاص و ازفاصله  مشخصی قرار می گیرد.
2-تعویض خون که خوشبختانه با استفاده از دستگاه های نور درمانی امروزه مواردی که به تعویض خون نیاز پیدا می کنند به مرابت  نسبت به گذشته کمتر شده اند.


برگرفته از: کتاب طب کودکان نلسون
دکتر بهزاد جدیری
فوق تخصص نوزادان

زردی
برچسب ها:

مطالب مرتبط