تاریخ انتشار: 22 شهریور 94 | بازدید: 2222 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آغوز چیست و چرا تغذیه نوزاد با آغوز تاکید می شود ؟

شیري که پستان ها در دو سه روز اول پس از زایمان تولید می کنند، آغوز یا ماك یا کلستروم نامیده می شود که غلیظ و زردرنگ و یا به رنگ روشن و سرشار از مواد ایمنی بخش است و نوزاد را در برابر عفو نت ها محافظت می کند به حدي که آن رااولین واکسن نوزاد می نامند.
در مقایسه با شیري که پس از آن تولید می شود،داراي مقدار بیشتري پروتئین و ویتامین هاي محلول در چربی و برخی مواد معدنی مثل سدیم و مقدار کمتري چربی و ویتامین هاي محلول در آب است. گرچه حجم آغوزمحدود است و در هر نوبت شیر دهی ممکن است حتی بیش از یک یا دو قاشق مربا خوري در هر پستان نباشد،اما نیاز نوزاد هم در همین حد است. جریان شیر از روز سوم تا ششم بعد از زایمان برقرار می شود.
برگرفته از:
کتاب راهنمای تغذیه باشیر مادر-وزارت بهداشت

آغوز چیست و چرا تغذیه نوزاد با آغوز تاکید می شود ؟

مطالب مرتبط