تاریخ انتشار: 11 مهر 94 | بازدید: 1528 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

۵۵ درصد نوزادان از شیر مادر در ساعات اولیه تولد محرومن

مدیر كل سلامت خانواده وزارت بهداشت گفت: ۲۳ درصد نوزادان از تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ ماهگی برخوردارند، ۵/۱ درصد آنها از تغذیه با شیر مادر محروم هستند و ۵۵ درصد كل نوزادان از شیر مادر در ساعات اولیه تولد محروم هستند.
امیر امیرخانی در حضور نماینده یونیسف، سازمان بهداشت جهانی و صندوق جهانی جمعیت در وزارت بهداشت،‌افزود:‌ كاهش مرگ و میر نوزادان یكی از اهداف مهم همه كشورهاست كه بر اساس سند هزاره سوم تا سال
۲۰۱۵ باید به میزان دوسوم كاهش یابد، بر اساس آمار سال ۲۰۰۰میلادی در ایران اكنون به ازای هر هزار تولد زنده ۳۴ نوزاد می‌میرند و اكنون انتظار می‌رود این میزان به حدود ۳۰ مرگ در هزار تولد زنده كاهش یافته باشد.
وی ادامه داد: كشورهای دنیا از نظر میزان مرگ و میر كودكان به
۳ دسته مناسب، ناكافی و ضعیف دسته بندی می‌شوند كه كشور ما در گروه مناسب قرار دارد. ما در شرایطی هستیم كه میانگین مرگ و میر كودكان در دنیا حدود ۲ برابر میانگین كشور ایران است، این میزان البته در منطقه خاورمیانه حدود ۴۶ است.
به گفته امیرخانی، مسئله كشور ما دیگر كنترل مرگ و میر نوزادان نیست، دغدغه ما رشد مناسب جسمی، روحی، اجتماعی و تربیتی كودكان است كه باید جهتگیری برنامه را به سمت رشد این شاخص‌ها سوق دهیم.
وی افزود: برای رسیدن به این هدف برنامه‌های مختلفی از جمله مراقبتهای دوران بارداری و ارتقای سلامت نوزادان، ترویج تغذیه با شیر مادر، توسعه بیمارستانهای دوستدار مادر، مراقبتهای ادغام یافته از ناخوشی های كودكان، بهبود تغذیه كودكان در مناطق محروم، تشكیل كمیته كشوری رشد و تكامل تربیتی كودكان و تدوین سند ملی ارتقای سلامت كودكان داریم كه انجام شده است.
وی ادامه داد: مهمترین علل مرگ و میر كودكان و نوزادان در ایران تولد نوزادان نارس، حوادث، بیماریهای قلبی و تنفسی است به همین خاطر افزایش تختهای
NICU ، پیگیری از مراقبت از رشد نوزادان، سطح بندی خدمات نوزادان، ترویج تغذیه با شیر مادر برای حفظ سلامت نوزادان در شبكه بهداشت و درمان كشور پیگیری می‌شود.
‌● توصیه های وزارت بهداشت برای سلامت كودكان
وی اضافه كرد: توصیه وزارت بهداشت این است كه همه نوزادان باید تا
۶ ماهگی انحصارا با شیر مادر تغذیه شوند در حالی كه در ایران فقط ۲۳ درصد نوزادان از تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ ماهگی برخوردارند، ۷۶ درصد تغذیه توام دارند و ۵/۱ درصد به علل مختلف از جمله بیماری مادر یا ناراحتی نوزاد از شیر مادر محروم هستند.
وی گفت: از بین
۶۰۰ بیمارستانی كه در كشور زایمان در آنها انجام می‌شود، ۴۹۹ بیمارستان با رعایت شاخص‌های اعلام شده، مانند هم آغوشی مادر و نوزاد در ساعات اول و تغذیه با شیر مادر در اولین ساعات، آموزش به مادر و پرسنل، گواهینامه بیمارستان دوستدار مادر را كسب كرده‌اند و امیدواریم تا پایان سال آینده همه این بیمارستان ها گواهینامه دوستدار مادر را به دست آورند.
مدیر كل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت تاكید كرد: خانواده ها باید بدانند كه مهمترین زمان بارداری
۲۵تا ۳۵سال است و فاصله بین فرزندان باید بین ۳ تا ۵ سال باشد و حتماً باید در اولین ساعات بعد از تولد تغذیه با شیر مادر انجام شود زیرا عامل ۲۲ درصد مرگهای نوزادان محرومیت از تغذیه با شیر مادر در اولین ساعات پس از تولد است.
وی گفت: حضور تیم پزشك خانواده و ماما در روستاها با پوشش
۲۰ میلیون جمعیت روستایی در كشور، اجرای برنامه كودك سالم، تغذیه كوكان در مناطق محروم با همكاری دفتر فقرزدایی وزارت رفاه از دیگر اقداماتی است كه قطعاً شاخصهای سلامت كودكان را در سالهای آینده به نحو چشمگیری ارتقا می‌دهد.
امیرخانی افزود: اجرای برنامه تغذیه كودكان در مناطق محروم
۸ استان كشور كاهش ۵۰ درصدی شیوع لاغری از ۷ درصد به ۴درصد، كاهش شاخص كوتاه قدی از ۲۰درصد به ۵درصد و كاهش۳ برابری كم وزنی كودكان از ۱۷ درصد به ۵ درصد در مناطق پایلوت باعث شد.
وی گفت: نگاه ما در وزارت بهداشت به سلامت كودكان نگاه سلامت اجتماعی است، به نطر ما رسیدن به همه شاخصهای سلامت با واكسیناسیون و اقدامات بهداشتی محقق نمی‌شود، برای این كار نیازمند تقویت همكاریهای بین بخشی در كشور هستیم. 


 برگرفته از :
مرکزتحقیقات نوزادان دانشگاه مشهد
۵۵ درصد نوزادان از شیر مادر در ساعات اولیه تولد محرومن

مطالب مرتبط