×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 5 بهمن 93 | بازدید: 1540 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

روشهای رایج فرزندپروری( 2)

گرچه ایرادی ندارد والدین برسر ویژگی های مقرراتشان با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند ولی سرانجام بایدمجموعه مقرراتی به وجود آید وانتظار داشته باشند فرزندانشان از آنها پیروی نماید .
مثلاً ممکن است خوابیدن راس ساعت ده برای کودک نوپایی مناسب باشد ، و پدر یا مادر دیگری ساعت یازده رامناسب بیابد ، اینکه فرزندشان ساعت ده یا ساعت یازده ، بخوابد چندان مهم نیست اما چیزی که اهمیت دارد این است که ساعت  معینی تعیین شده باشد که والدین آن را مقرر کرده باشند و به اجرا در آید.
دلایل منطقی زیادی برای ضرورت وجود مقررات و قانونمندی خانه وجود دارد ، ولی دلیل اصلی این است که مقررات به مرور زمان به کودک کمک می دهد که بیش از پیش بررفتارش تسلط و کنترل پیدا کند. هر چند متناقض به نظر برسد ، با این حال توانایی کودک برای تسلط بر خویش امری است که از طریق کنترل شدنش توسط  والدین ایجاد می شود و خویشتن داری را کودک از طریق مقرراتی که توسط والدین  بر رفتارش اعمال می شود ، فرا می گیرد.
با گذشت زمان ، کنترل ومهار رفتار کودک به تدریج  از خارجی بودن ( اعمال توسط والدین  و سایر بزرگسالان ) به داخلی بودن ( اعمال توسط خودش) تغییر می یابد ، ولی اگر کنترل خارجی وجود نداشته باشد ، کنترل داخلی یعنی خویشتن داری رشد نمی یابد.
دیر یا زود ، کودک گذران زندگی را بدون نظارت مستقیم والدین آغاز خواهد کرد و آنها نیز می خواهند او بتواند بدون اتکاء به دیگران ، خودش را اداره کند.
اگر کودک شش ساله بدون اینکه والدینش به او بگویند ، هر شب قبل ازخواب دندانهایش را مسواک می زند ، احتمالاً برای آن است که از وقتی چهار ساله بوده هر شب این مقررات رعایت شده است.
اگرکودک نه ساله ای می تواند پشت میز شام آرام بنشیند و یا برای رفتن به خانه ی دوستش اجازه بگیرد و رفتار کودک دیگری این چنین نیست ، احتمالاً علتش این است که اولی مقررات و موازین این رفتارها را به موقع  فرا گرفته ، ولی برای دومی مقررات و قواعد محکمی وجود نداشته است.
 اگر نوجوانان شانزده ساله تکالیفش را سروقت تحویل می دهد ،احتمالاً برای این است که والدینش در دوره دبستان مراقب بوده اند تکالیفش را هر شب انجام بدهد.
 به عبارت دیگر مقرراتی که فرزند از والدین  خود فرا می گیرد همان ،مقرراتی است که بعدها او برخود تکلیف می کند.

برگرفته از :کتاب مهارتهایی برای فرزندپروری از انتشارات شرکت پژواک آرمان
روشهای رایج فرزندپروری( 2)
برچسب ها:

مطالب مرتبط