×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 378
تاریخ انتشار: 8 مهر 94 | بازدید: 1722 مرتبه | دیدگاه: 0
اشتراک گزاری چاپ

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هموروئید/بواسیر

بواسیر یا هموروئید چیست؟
5/2 سانتی متر انتهای کولون (روده بزرگ)، کانال مقعدی نامیده می شود. کانال مقعدی با شبکه ای از وریدهای کوچک که درست زیر پوست هستند، پوشیده می شود. فعالیت های معینی، از قبیل زور زدن برای بیرون راندن مدفوع (به خصوص موقع یبوست) یا نشستن طولانی مدت، ممکن است باعث بزرگی این وریدها بشود. این وریدهای بزرگ شده لایه های متورم بافتی را درست می کند که ما آنها را بواسیر می نامیم. مدفوع سخت ممکن است بواسیر را بیشتر تحریک کرده و آنها را از کانال مقعدی بیرون براند.
انواع بواسیر
دو نوع بواسیر ممکن است ایجاد شود:
بواسیر خارجی: دیده و احساس می شود (مانند لایه های نرمی بیرون از مقعد جایی که روده بزرگ باز می شود) آنها به ندرت باعث درد می شوند مگر این که لخته خونی داخل آنها شکل بگیرد. که در این صورت می توانند باعث درد ناگهانی و شدید شوند.
بواسیر داخلی: به طور شایع به صورت خوشه هایی اطراف دیواره کانال مقعدی واقع می شوند، بواسیر ممکنت است بعضی اوقات به بیرون گسترش یابد. معمولا بدون درد است، ولی می تواند خونریزی کند و یا موجب ترشح موکوس (بلغم) شود. مسایل دیگری ممکن است علایمی شبیه به علایم بواسیر ایجاد کنند. یک شقاق (ترک خوردگی کانال مقعد که باید از بواسیر افتراق داده شود) ممکن است خودش را در کانال مقعدی ظاهر کند و باعث درد و خونریزی شود.
علایم بواسیر
اکثرا بواسیر بدون علامت می باشد و به جز خونریزی محدود علامتی ندارد. اگر شما بواسیر دارید ممکن است متوجه یک یا چند تا از علایم ذیل بشوید:
- خونریزی که معمولا همراه با مدفوع و یا پس از دفع به صورت قطره قطره یا خون پاشی خواهد بود. (شایع ترین علامت)
- درد
- خارش
- سوزش
- ترشح مواد بلغمی و تحریک اطراف مقعد
لازم به یاد آوری است که هر خونریزی از مقعد را نباید به حساب بواسیر گذاشت بلکه توسط پزشک باید بررسی های لازم انجام شود تا علل دیگر نیز رد گردد.
هموروئید/بواسیر

مطالب مرتبط